logo
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Icom IC-756PRO3 and transverter possible issue
PE2VAV
#1 Posted : Thursday, October 25, 2018 5:54:59 AM(UTC)
Vincent Volmer

Rank: Member

Groups: Registered
Posts: 12
Man
Location: JO32JH

Hello,

I'm using an Icom IC-756PRO3 with a TR 144 H transverter (Kuhne - DB6NT) and I discovered a possible issue. When double clicking on a DX spot in the DX terminal or on the DX bar, the Icom TRX is set to the 28 or 29 MHz transverter frequency but on the TRX Manager screen I see also 28 / 29 MHz instead of 144 or 145 MHz. When I double click for the second time on the same DX spot TRX Mager is displaying the correct 144 or 145 MHz. I setup the transverter in TRX Manager: frm 28 to 30 MHz and shift 116MHz.

Is this an TRX Manager issue? Or does it just work this way?

When set the TRX in transverter mode and starting the TRX Manager software TRX Manager is displaying the correct 144 or 145 MHz .... so the above issue appears only when clicking on a DX spot. I'm using the latest version of TRX Manger 5.8.30 on Windows 7.


Thanks for any help and answer

Vy73 Vincent PE2VAV
ICOM IC-756PRO3 | DB6NT Kuhne TR144 H | AMP Mirage B 2518 G 144/145 MHz
Sponsor
Note: We receive a commission from Amazon when you purchase via this link. It does not affect your cost. Thank you!
admin
#2 Posted : Thursday, October 25, 2018 12:54:15 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Posts: 363
Man
Location: Marcq en Baroeul (France)

Was thanked: 17 time(s) in 17 post(s)
Vincent

I will check for this issue and fix it if required.

73
Laurent F6DEX
PE2VAV
#3 Posted : Thursday, October 25, 2018 1:00:36 PM(UTC)
Vincent Volmer

Rank: Member

Groups: Registered
Posts: 12
Man
Location: JO32JH

OK! Thanks!

Vy73 Vincent
ICOM IC-756PRO3 | DB6NT Kuhne TR144 H | AMP Mirage B 2518 G 144/145 MHz
admin
#4 Posted : Thursday, October 25, 2018 2:52:41 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Posts: 363
Man
Location: Marcq en Baroeul (France)

Was thanked: 17 time(s) in 17 post(s)
Vincent

This is general issue. I wrote a fix and you can reload 5.8.3

http://trx-manager.com/patch/trmup583.exe

The difference is that you can not set a frequency in the band on which the transceiver is working. If the program is set with a shift of 116 to support the 2m band, if you set a frequency within 28-30 it will be converted for the 144-146 range. I don't think this is a problem because when you use your transceiver with a transverter at least one band is condamned !...

I hope there is no other issue (this function causes me headaches !).

73, Laurent
Laurent F6DEX
PE2VAV
#5 Posted : Friday, October 26, 2018 6:12:29 AM(UTC)
Vincent Volmer

Rank: Member

Groups: Registered
Posts: 12
Man
Location: JO32JH

Great Laurent! I think this fixed it. Dancing Looks good, also when switching between bands.

Thanks a lot!

Vy73! Vincent PE2VAV
ICOM IC-756PRO3 | DB6NT Kuhne TR144 H | AMP Mirage B 2518 G 144/145 MHz
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF 1.9.5.5 | YAF © 2003-2011, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.054 seconds.